dan äter och dricker

dan äter och dricker

En riktig smaksmocka!

Dan RekommenderarPosted by dan lepp 20 May, 2009 21:55

Några meter runt hörnet från biografen Victoria på Åsögatan ligger undangömda och
och lite småhemliga Lima Deli. När jag tidigare idag gick dit för att prova deras omtalade lunchsallader kunde jag bara inte slita blicken från byttorna med färgstark glass som stod vid kassan i en tillsynes perfekt konsistens. Ett fåtal ljuvliga smakkombinationer som saffran/honung och fläder/lime och klassiker som choklad väckte en sån åtrå att jag var tvungen att ta mig en kula hallonsorbet innan salladen.
När jag frågade var glassen kom ifrån förklarade ägarinnan att det var hon själv som tillverkade den på plats, precis som nära nog allt i kak- och brödväg i delin.

Maken till glass har jag aldrig tidigare stött på. Krämig, len, frisk, bra tempererad och med en fantastisk bärsmak som kastade mig huvudstupa rakt in i passerade somrars hallonbuskar. Den här småskaliga lilla glassfabrikssensationen får ingen missa! Glöm Nytorget, glöm Lejonet och Björnen, det är så här glass ska smaka.

Foto: Osnobe/Flickr

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.