dan äter och dricker

dan äter och dricker

Operakällarens Bakficka

KrogRapportPosted by dan lepp 02 Feb, 2009 22:24


Åhh detta ställe gör mig aldrig besviken. Vi slank in efter en teaterföreställning i lördags och fick mot förmodan de fem stolar som vi sökte. Det blev till att sitta snällt på rad och mottaga den hårda men perfekt hövliga servicen från andra sidan bardisken. Den antika tabletten lades, besticken putsades och placerades ut, menyn kom och följdes av brödkorgen samt mottagandet av beställningen. Allt detta på ett något högtidligt och mycket värdigt sätt. Runt omkring oss satt en blandning av vad-får-det lov-att-vara-idag-herrn-stammisar och guideläsande turister som frågade efter det mest typiskt svenska. Fransmännen tog sill- och strömmingstallrik och amerikanerna valde Öjebytoast med kräftstjärtar. Själv föll jag denna kväll för en klassisk råbiff och ett glas spanskt mellanfylligt rödvin. Enkelt, vackert och precis vad jag väntade mig.
Den efterföljande ostbrickan bjöd dock på detta ställes första misstag under min livstid. Den lagrade Comtén och biten av hård getost var det inget fel på däremot rekommenderades jag till detta ett portvin som var gott i sig men som totalt körde över fatets innehåll. Det får bli sötvinskurs för Bakfickans kvällspersonal.
Hur som helst, allt är alltid förlåtet för detta klassiska matkryp-in är och förblir Stockholms bästa snabbmatställe.


Läs mer om Operkällarens Bakficka här.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.