dan äter och dricker

dan äter och dricker

2009 i backspegeln.

AllmäntPosted by dan lepp 03 Jan, 2010 21:29

BästaBudget2009: Marie Laveau
Högklassig och varierad mat till ett fantastiskt pris. En typ av krog som det borde finnas fler av, ett ställe dit man kan gå ofta utan att ruinera sig. Skönt avspänd men uppmärksam service och kunnig barpersonal.

BästaMellan2009
: Kødbyens Fiskebar
Ett spontant besök till Köpenhamn i somras resulterade helt oväntat i en av årets matupplevelser. Låga förväntningar kan ha höjt betyget något men den härliga känslan efter att ha ätit den sparsmakade men skickligt hopsatta söndagsmenyn var kvar i kroppen i flera veckor. Somrigt, smakrikt och friskt. Äntligen mötte jag en kock som verkligen förstått hur mycket varierad konsistens betyder för helhetsupplevelsen. Helt i min smak! När får vi se mera knaprighet på Stockholmstallriken?

BästaLyx2009
: Brasseri Bobonne
Ett av årets första krogbesök blev också ett av det bästa. Har, i mina ögon, adressen emot sig men om man kan bortse från detta är resan definitivt mödan värd. I en stillsam och sober miljö bjuds ett mindre antal franska klassiker innehållande endast råvaror av högsta klass. Den vällagade och krusidullfria maten är tillagad med en sådan omsorg och ett sådant kunnande att de östermalmska priserna känns rimliga.

Sämst2009
: Vapiano
Dålig mat i vacker kostym är det värsta jag vet. Salsiccapastan var inget annat än överkokt snabbslafs med prickig korv. Aldrig mer. Mycket oroväckande att denna amerikanska snabbmat-i-lyxförpackning-trend sprider sig som en löpeld i Sverige och Europa.

Roligast
: Lasagne med kall rhode island. Kreativitet togs till en ny nivå under ett lunchbesök på Östhammars ena bageri. (Se bild)

Trött på
: Rödlök och alla varianter av carpaccio.

Hoppas på
: Bättre service överallt och tydligare menyer med beskrivning av matvarornas ursprung samt att jag höjer fotokvalitén till mina krograpporter.  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Hugo 06 Jan, 2010 08:26

Inga problem med bilderna men servicen på de flesta krogar är under all kritik, det kan jag hålla med om.