dan äter och dricker

dan äter och dricker

Terrenos Vinotek

KrogRapportPosted by dan lepp 16 Nov, 2009 21:30
Scheelegatan 12
terrenosvinotek.se

Goda ord i pressen har länge lockat mig att prova detta, för Stockholm, så ovanliga helsponsrade konceptställe. Efter en teaterföreställning på St:Eriksgatan hamnade vi en lördag för några veckor sedan till slut där. Min förhoppning om en upplevelse lika rustik och lantlig som den vackra fasadmålningen ovanför entrén gick snabbt i kras. Inredningen och gästerna infriade istället alla fördomar om det nyrika och svala Kungsholmen. Med mönstrade tapeter i flertalet bruna nyanser och med en total avsaknad av ting äldre än fem år liknade matsalen vilket nyrenoverat vardagsrum i de närliggande kvarteren som helst. En uppsjö blåvitrandiga välstrukna och lagom gå-ut-snygga skjortor, blåa jeans av det rätta märket och idel välkammade frisyrer gjorde det första intrycket närmast overkligt välputsat. När vinprovningsmaskinerna sedan visade sig vara en mer än lovligt osexig historia hade köket en del att bevisa för att få oss på gott humör igen.

De fyra tallrikarna med enklare Italieninspirerade anrättningar som vi provade var det dock inget fel på. En Charkuteritallrik med två olika skinkor och en sorts salami var en trevligt hopsatt gristrippel som hade tjänat på lite artrikedom. En tallrik Crostini Misti med fyra smaker från det toscanska köket bjöd bland annat mascarpone och valnötter, ungsrostad paprika och färskost med finhackat kryddgrönt. Alla milda i smaken men upplevelsen grusades av att brödskivorna var sega redan vid ankomsten till bordet. Vitlökstekt svamp på en bit polenta var kvällens behållning. Ännu bättre hade det blivit om polentan hade fått smaka lite mer. Osttallriken var vältempererad och perfekt sammansatt för att komplettera de viner som fanns till hands. Personalen gav under kvällen ett ojämnt, ungt och ibland ett något babbligt intryck men den kvinnliga sommeliern var bra och kunde svara på frågor om husets alla viner. Det roligaste med prova-små-mängder-av-många-sorters-vin-konceptet var upptäckten hur gott det billigaste bordsvinet var till vår mat.

Till går man alltså för att prova på familjen Ruhnes viner. Du får ett plastkort fyllt med 100, 300 eller 500 kr och väljer sedan bland röda viner, vita viner, champagne & mousserande viner, dessertviner och grappa. Priserna varierar med kvalitén och fyra centiliter kostar allt mellan tio kronor och upp till 120 kr.


  • Comments(0)//blog.danlepp.se/#post99