dan äter och dricker

dan äter och dricker

En Ful och en Gul / Skam den som ger sig.

KrogRapportPosted by dan lepp 13 Sep, 2009 14:54

En Ful och en Gul
Erstagatan 22
www.fulochgul.se

Efter ett andra kortare besök inom loppet av några veckor kan jag bara konstatera att det äntligen är riktigt bra på denna förfinade kinakrog. Efter en riktigt svajig start med ett tveksamt cross over-koncept där kinesiska delikatesser kunde ses simma omkring i en förvånad gräddsås, med en service som stundtals var riktigt medioker, med en illa utnyttjad lokal och alldeles för dyra priser trodde jag och många med mig att stället gick en säker död tillmötes.

Då kom olyckan som skulle bli restaurangens räddning. Ägaren hade från början problem med Skattemyndigheterna och i samband med operation krogsanering drogs de fullständiga rättigheterna in med kort varsel. En ful och en gul var tvungen att skärpa sig till det yttersta för att få folk att komma trots att maten för en tid endast skulle ackompanjerades av te, mineralvatten, lättöl eller andra alkoholfattiga drycker. En ful och en gul fokuserade på det dem var bäst på och förstod vad som gjorde dem unika. Älgen och allt annat klyschsvenskt puttades med kraft ur köket, personalen ersattes av kineser, lokalen förbättrades och ur högtalarna klingade plötsligt toner av exotiska stränginstrument. Förvandlingen var ett faktum och krogen kändes plötsligt stolt över att vara en äkta kines. Till riktigt humana priser serveras numera smakrika dumplings, nyfriterade vårrullar, välkryddade wokar och utvald Pekingsk husmanskost.

Något dåligt gav för en gång skull någonting bra. Frågan är bara hur de skall få bortskrämda besökare från 2007 att inse det?

  • Comments(0)//blog.danlepp.se/#post95