dan äter och dricker

dan äter och dricker

Marie Laveau / Minnesvärda krogbesök under sommaren 2009 i korthet del 1.

KrogRapportPosted by dan lepp 28 Aug, 2009 12:16

Marie Laveau
Hornsgatan 66
www.marielaveau.se/

Efter nyår 2009 nystartade Marie Laveau's krogdel med en ny inriktning. Det gamla konceptet med kreativ nordisk mat i lyxklass lades byttes mot något som må hända passar Södermalms hårdaste gata Hornsgatan bättre.

Så här skriver dom själva om sin mat:
Marie Laveau serverar amerikansk mat med rötterna i Louisiana och New Orleans. Menyn är starkt influerad av Cajun- och Kreolköken som satt Louisiana och framförallt den mytomspunna staden New Orleans på den gastronomiska kartan. Ledorden är generöst, smakrikt och vällagat.

Tanken är att man väljer en bit kött eller fisk och sen lägger till tillbehör och såser efter smak och tycke. Sallad, majskolvar, lökringar, pommes, inlagda paprikor, smaksatt smör m.m. Återkommande smaker är det rökta, det lagom chilistarka och det syrliga.
Trots att restaurangen gick på halvfart under sommaren med en nerbantad meny och decimerat stab lämnade vi stället med ett leende på läpparna. Grymt trevligt och personligt bemötande samt smakrik och löjligt prisvärd mat lagad med mycket omsorg(kostade inte mer än ett besök hos den lokala indiern)gav Junis bästa krogupplevelse. Det blir definitivt ett fullskaligt återbesök under hösten.


  • Comments(1)//blog.danlepp.se/#post90