dan äter och dricker

dan äter och dricker

Hit vill jag gå 2010

Dan LängtarPosted by dan lepp 14 Jan, 2010 14:57

Det händer hela tiden saker på Stockholms krogscen och befriande nog verkar det stört omöjligt att hinna i kapp det växande antalet besöksvärda restauranger. I alla fall i det snigeltempo som jag håller. Under det kommande året hoppas jag kunna besöka följande ställen:

Budget:

Råkultur - Riktig finsushi till humana priser måste vara det bästa sättet att återuppliva lusten till denna snabbmatsförstörda risochfiskdelikatess.

Byn - Detta crepes- och galettställe i Vasastan har jag tjatat om sen det öppnade 2006. I år måste jag komma i väg och prova om de är bättre och piggare än den gamla Söderklassikern 4 Knop.

Mellan:


deVille - Pressrosor, tips från vänner och deras stilrena hemsida gjorde mig förra året nyfiken på denna fransos. Då kom jag inte iväg men i år skall det bli av.

La Vecchia Signiora - Det var länge sen jag åt italiensk mat ute. Skall bli spännande att se om servicen är så dålig som gästernas kommentarer skvallrar om.

B.A.R. - Det kanske inte är världens klimatsmartaste idé att ståta med direktinflugna skaldjur från Sveriges framsida / lilla London / Bästkusten men om jag blunar för det en stund blir jag glad av tanken på färsk hummer och skumpa. Även här har det klagats ordentligt på servicen. Hoppas att den blir bättre under våren.

Brasseri Godot - Även om det är tråkigare att besöka ställen efter att DN's krogkommission varit där kan jag inte hjälpa att förra veckans hyllning väckte mitt intresse för denna krog. Vällagad, enkel och fransk mat finns det alltid plats för.

Lyx:

Jag känner mig lite opeppad på lyxkrogar sen Pär Bergkvist for fram över Stockholm och världen småsågades krog efter krog. Läs bl.a här: Mistral och Lejontornet har jag varit nyfiken på tidigare men inte nu längre. Är det någon finkrog som skall få äran av mitt besök 2010 så är det i sådana fall klassiker som Operakällaren och Sturehof. Mathias Dahlgren vore ju kul att ha provat men då får någon annan betala...


Klassiker som jag missat:

Mäster Anders - Kungsholmens stolthet får ibland kritik för att de är för tuffa för sitt eget bästa. Likafullt är det en klassiker som jag måste besöka.

  • Comments(2)//blog.danlepp.se/#post110